290208 - solen är en drog

image201

Visst är den en drog? Det räcker med att få en ynka solstråle på sig sen är man fast. Idag satt jag ute i skidställ och raggsockar. Jag dragg champagne te (skitgott) och utförde något vi kan kalla fattigmannens meditation. Satt med benen i kors, ögonen & öronen stängda men med själen öppen. Jag släppte in lite glädje. För solen är ett lyckopiller. Och jag tror den känsla jag kände under förra årets piss-sommar liknar abstinens. Jag vill aldrig känna så igen. Gråa känslor är skit.  Nu vill jag ha mer sommar och sol.



290208 - I min fantasi

image200

Datorer är inte alltid lätta att handskas med. Nu i några dagar har det inte funkat för mig att ladda upp bilder via blogg.se. Och jag har varit mäkta irriterad! Men nu idag förstod jag att det är formatet på mina JPG bilder som inte vill laddas upp :E Men när jag öppnar bilden i Paint, och sedan sparar om, då funka det. Sjukt konstigt och för knepigt, jag måste kurera min dator.

 


Nu i dagarna har jag tänkt på att öva upp mina skills i Adobe illustrator. Jag köpte en bok och satt mig ned för att plugga, och roligt är det! Det är så roligt att förverkliga drömmar! För det är ju det man gör! Man fantiserar ihop något i huvudet, och färdigställer det i en illustration. Just nu drömmer jag om att köpa ett par färgglada pjucks, men pengarna tryter så jag tecknade ett par i stället. Gula skor och brunbrända ben!  Oj så fint.

 


Nu fortsätter jag, Ciao.



270208 - krama mig.

image197

Satt och lekte lite i illustrator. Varje gång jag försöker göra något genom att använda en mus blir jag alltid besviken och missnöjd. Det är ju så sjukt svårt att få till det.. Nej jag måste köpa ett ritbord. Till dess får jag nöja mig med ritblock och målarfärger (:


Vad tror ni tanken bakom bilden är?(:



270208 - mellis

image195
http://www.candle-licious.com/assets/images/strawberry_daiquiri.jpg

Det godaste jag vet just nu är en väldigt enkel och viaminberikad fruktdrink.
Det är så himla enkelt och sjukt gott.



Detta behövs:
2 apelsiner
100 g frysta jordgubbar ( Skall vara halvtinade när man mixar )
lite lime om så önskas
INGET socker.


1. Pressa ur apelsinjuicen

2. Mixa ihop de mosiga jordgubbarna med apelsinjucien

3. Tillsätt lite vatten om den bli för "hård" i koncistensen.

Äter detta nästan varje dag. Jättegott mellanmål! Mums



240208 - Funderingar.

image194

När man går hemma hela dagarna slutar man upp att göra det j jag vanligt vis fram imot att göra på morgonen; att göra mig fin.  Jag menar varför sminka sig, kamma håret och fixa naglarna för att gå ut och hämta posten? Min dator som jag spenderar mycket tid med just nu älskar mig precis som jag är.  Men idag blev jag lite sugen, testade ett rött läppstift och en 20-tals inspirerar ögonmake. Roligt! Jag brukar alltid säga att jag inte passar i smink, och använder aldrig läppglans eller liknande. Men jag tror jag kommit över den rädslan! Det är ju hur kul som helst att leka med sitt utseende.


Apropå ingenting, för någon vecka sedan såg jag filmen Earthlings, och just nu läste jag en artikel på aftonbladet om hur får flås levande i ullproduktionen. Jag kan vara ärlig och säga att jag står i valet och kvalet att totalt byta livsstil till en där man respekterar alla levande varelser här på jorden.


Detta är dock ett sjukt stort kliv, och jag måste gå igenom valet från många synvinkar. Allt jag måste avstå från, in i minsta detalj. För enligt mig så ?ska det vara, så ska det vara?. Alla djur som används/dör för vår vinning/ gör det genom lidande. Päls, kött, mjölk, läder och ull m,m.


Om Hur det påverkar mitt yrkesval? För inom mode är ju päls/skinn/ull en väldigt stor del. 

 

 

Just nu vill jag bara spy på mänskligheten.


240208 - Tidsfördriv

378221-193

SPARA
Bomberjacka från H&M ( denna ska jag beställa hem när det blir klirr i kassan )
Beige kappa från H&M

SLÖSA
Bomberjacka från Maison Martin Margiela
Beige kappa Stella McCartney


240208 - nattprat

image192

Till Ludovico Linaudi ljuva toner försöker jag just nu vara lite kreativ. Musiken är så ljuv så jag nästan somnar. Jag drömmer om resor söderut. Nya upplevelser i alla dess former, människor att möta.


Jag får helt enkelt inte så mycket gjort! Men det gör inget! Imorgon skickar jag in mitt arbetsprov som blev klart idag. Och jag är nöjd, mycket nöjd! Nu är det bara att hålla tummarna att företaget jag söker jobb hos gillar det lika mycket.


Jag står även i valet och kvalet vad jag ska göra med mitt hår. Jag vill bli röd, men ändå testa att vara ?naturell? ett tag. Men samtidigt passar jag bra i blont. Men vad spelar det för roll just nu, sista jag borde tänka på. Men jag tror det blir röd, ljus honungs röd med lite ljusbrunt i.



230208 - Vad drömde jag om?


 

image190

 

Just nu älskar jag : Worms ( århundradets datorspel ) i mobilen, RUN dmc, makeoversolutions.com Filmjölk, Adobe & Illustrator CS3, Mellanlägg på tunna svårarbetade sidentyger, X&Y, Min tidnings -samling och värmen från solen.

 

Just nu hatar jag: seriemördar tradjedin i våra bästa år, Sveriges arbetsmarknad, idétorka, att man inte kan äta allt & mycket, att sitta fast, makthavarna i världen och att kugga på uppkörningen.


220208 - dagens bästa

378221-189
Proenza Schouler höstkolletkion tankes my breath away. Så underbart fina färgkombinationer och plaggen är så snygga. Jag vill ha allt. Men inte höst. Nu vill jag ha vår, inget annat.

200208 - dagens

image188

Gårdagens "looser" Outfit

 

Gårdagen var inte mitt livs bästa dag direkt, jag kuggade på uppkörningen. Skit! Nu blir inget som jag planerat..Men fy fan va nervös jag var! Svettades som en gris. Dessutom så luktade mannen jag körde upp med väldigt illa. Allt var fel, allt är fel. min livslust är på borta. Blä.

 

Jacka: Woolrich
Halsduk: H&M
Jeans: J.Lindeberg
Topp: French Connection


 




 


 

 


 


 


 


 

 


200208 - snygging på stan.

image187
Bild: style.com
Så otroligt snygg och stylish tjej. Snygglo.


200208 - djungelvrål

image186
Alla plagg: brownsfashion.com

Topp med djugelmotiv - Balenciaga: Helt underbart! färgsprakande och påminne om barndommens disneyfilmer.
Höga klckar - Nicholas Kirkwood - Satinskor för hela slanten!
Armband - Mark Davis- Snygga färger, rasslar fint på armen.
Väska - MARNI - Djungel säck i ormliknande skinn. coolio

190208 - Dagen D

image185

180208 - Industrimaskin ftw

image182


Dagen i Bilder. För idag har jag mest bara sytt. Några timmar åt mitt arbetsprov som snart är klart, och resten av tiden la jag på att böja sy en klänning jag skall ha på mig på en fest på lördag. Festen är för en vän som heter som fyllt år, men jag ser även det lite som en avskedsfest. Jag får tillfälle att festa en sista gång hemma och säga hejdå. För veckan därpå reser jag förhoppningsvis till Oslo med M & S.

Annras kör jag upp imorgon, jag är konstigt nog inte nervös. Det känns som om jag kommer fixa det. Men man ska ju inte bli stöddig, jag ska bara helt enkelt göra mitt bästa Annras kör jag upp imorgon, jag är konstigt nog inte nervös. Det känns som om jag kommer fixa det. Men man ska ju inte bli stöddig, jag ska bara helt enkelt göra mitt bästa 










image183image184

170208 - Dagens

image181




Idag har jag bara övningskört. Runt runt i Hässleholm. Nu kan jag absolut varenda gata. Jag måste klara uppkörningen som äger rum på tisdag. Men jag har en känsla av att det kommer gå vägen.

Topp: French Connection
Kjol: H&M
Väska: Marc O Polo
Skor: keds



Ikväll blir det elle-galan. Jag ska ha en myskväll med mig själv. Äta panacotta och kanske dricka lite vin. Ge mig själv lite tid helt enkelt. Unna mig något gott. Det är jag värd!














160208 - Ge mig en jänkare

image180

 

Jag har inte shoppat någotning sen i somras knappt. Detta beror på USEL ekonomi som har varit en följd av extra studier+ ledighet för att ta körkort. Konstigt nog har det inte gjort något. Jag har inte haft någon direkt abstinens. Självklart vattnas det i munnen när jag ser alla läckra plagg, men jag brukar resonera såhär: Just nu är jag i en situation jag vill vara i, det kommer något bra ut av det. Ingen idé att sukta och deppa för att man inte  kan köpa just den där väskan. När jag väl får en stadig ekonomi kommer jag självklart att börja konsumera mera. Men jag vill faktisk vara värd det jag köper. Jobba ihop pengarna själv och känna den tillfredställelse som man faktiskt känner när man gjort något bra, och får en belöning.


 


Men just idag satt jag och surfade runt på lite shopping sajter från USA. Gud vilken billig shopping om man sluppit tullen. Tänk om man kunde slippa tullen? Hade man haft en bekant bosatt i USA som hade kunnat skicka ett paket med leveransen som ett vanligt brev eller paket, hade man då sluppit tull?


exempel:
ingwa; melero klänning 185$ = 1 205 SEK, jatack?
Marc By Marc Jacobs kofta 89$ = 579 SEK


Jag vet inte, någon som vet? Någon som vill vara min vän? (:

150208 - måla hela värden?

378221-179

Många klädmärken har haft samarbeten med illustratörer. Om jag hade fått göra en kollektion tillsammans med en illustratör/konstnär så skulle det bli Hans Arnold. Inte hans mest skrämmande bilder, mer de som är åt sagohållet men även hans politiskt inspirerade bilder. Oj så fint det hade blivit.

 

 

Här har jag lånat ett linne från Acne och en bild från Hans Arnold.




150208 - värm mitt hjärta

image178


Jag tror inte det kan bli bättre.. Jag blir varm i kroppen av Björns skönsång (:

När vi jobbar i Visby hänger vi nästan bara på Gute, och där spelade pojkarna i somras. Vi stod längst fram och kunde lätt sträcka oss fram och röra vid dem. Så nära var vi. Men det lät vi bli,vore lite creepy!

Men vi va i himlen, jag och Sofia!


150208 - Alber Elbaz gör det med bravur.

image177
Bild: Style.com

Lanvin gör vårens starkaste kollektion enligt mig! Plaggen, skorna och accessoarerna är alla 10:poängare!

 ( jag leker med funktioner i photoshop, bilderna blir väll inte allt för bra de första gångerna (: )

140208 - hungrig?

image176

Min utvecklande önskelista/inköpslista


1. Ritbord till min laptop. För att slippa göra illustrationerna med musen, utan skissa med en penna.

2. Modeböcker i stora lass - önskar mig massor av böcker! Såsom: Il Figurino di Moda, The Language of Fashion, Fashion Designer's Handbook for Adobe Illustrator m,m

3. Gymkort+ fungerande gym ? I min hemby finns det inte ens möjligheten att grymma, tur att jag snart flyttar (:
4. Kurser: Hade gärna gått lite extra kurser. Plaggskisser, Illustrator och Mönsterdesign, dator på tillskärarakademin i.

5. Ett jobb: Behöver nog inte förklaras mer än att jag är trött på att vara ledig och ta körkort!

Vad finns på er önskelista ?

140208 - work work

image171

Något jag faktisk gör om dagarna är att arbeta på ett arbetsprov jag skall skicka in om några dagar. Det är en mindre ?kollektion? till både herr och dam. Jag valde att göra ett projekt i Adobe illustrator eftersom detta program används flitigt inom modebranschen. 5 plagg till herr och 5 plagg till dam. Slutligen sätter jag ihop dem i en PDF fil med matchande design. Jag valde att använda ?mig själv? som grund faktiskt. Sparar lite tid och väldigt lätt att arbeta efter. Deadline är den 25:e och jag känner mig faktiskt lite pressad! Jag vill göra mitt yttersta, allt skall vara perfekt när jag skickar in det.


Det här jobbet är en big-deal för mig. Men chanserna är inte så stora. Men jag är i alla fall en av de sista uttagna, det är jag nöjd med.


Önska mig lycka till (:


140208 - Hjärtedagen

 

image170

Jag har funderat de senaste dagarna. För att fundera har jag mycket tid åt nuförtiden. Jag funderar och funderar, drömmer och planerar. Men vad gör jag egentligen? Inte mycket.

 


För några veckor sedan började jag tappa inspirationen att blogga. Jag slutade läsa modemagasin, slutade gå upp i tid på morgonen och går nu omkring som en slufs hela dagarna. Jag känner mig som Peggy i våra värsta år som tittar på Oprah hela dagarna, fast hon är till och med snyggare klädd än jag.  Jag tappade helt min livs-känslan som den kreativa människa jag faktisk är. Jag brukar alltid ha massa bollar i luften och projekt jag vill genomföra.  Jag såg bloggandet som en av dagens höjdpunkter och illustrerade och skapade jämt. Var har energin tagit vägen? Jag sover ju bort hela dagarna? Men det är dags för förändring. Jag borde se min nu lediga tid som en chans att göra något! Läsa böcker, teckna och skapa!


Jag behöver bara lite inspiration! Och nu ska jag ut och leta efter den!


Glad alla hjärtans dag!

 


120208 - Beslut

Hej!

 

Just nu pågår det inte så mycket i mitt liv. Fast desto mer inuti mitt huvud. Jag har så mycket funderingar och val jag tycker mig borde göra. Framtidsplaner som ska planeras, moment i livet ska placeras och valmöjligheter skall värderas.


Just nu har jag 3 prioriteter!  Jag benämner de med A,B och C eftersom det inte är en lista, utan alla är lika högt prioriterade.


A. Körkortet: Den 19:e februari kör jag upp! Alltså om en vecka kommer jag förhoppningsvis ha ett körkort. Men Här kommer problemet! Klarar jag inte uppkörningen så får jag vänta minst 2 månader på att få en ny uppkörning. Och detta misslyckande går i hand i hand med fler tråkiga körlektioner. Detta problem får oss då in på min andra prioritering, att resa till Oslo för att jobba.


B. Norge: Jag och mina kära partnes in crine Matilda & Sofia planerar en svettig resa till Oslo för att jobba och tjäna pengar. Men här är problemet: Klarar jag inte körkortet, går detta i stupet och all tid och kraft jag lagt på detta är till ingen nytta.  Alla timmar till att söka jobb och lägenhet. Men saken är att om jag inte klarar körkortet, har jag inget jobb här hemma och inga jobb sökta. Jo ett jobb, och detta är min sista prioritet!

 

C. Arbetsprov ? Jag sökte ett jobb som designer för ett nystartat mindre märke, är en av de sista uttagna och ska nu lägga ner min själ i det projekt vi har blivit tilldelade. Detta gynnar ju min karriär och tar mig närmare mitt mål i livet. Men söker jag detta, kan jag ju inte åka till Oslo förens jag vet att jag inte fått det. Jag kan heller inte lova mina vänner att betala en hyra, och sedan få ett jobb hemma i Sverige och hoppa av. Det här är skit, allt hänger på allt. Och att inte ta denna chans är idiotisk. Men jag känner mig så kluven, jag vill så mycket men samtidigt vara alla tillags.


Detta är vad som händer i mitt liv, och vad som håller mig så ockuperad från bloggen!


paus

Jag är inte inspirerad.
Därför har jag inget att skriva!

hade fint sålänge :)

020108 - Boktips tack (:

image169





Jag behöver lite boktips!
Gärna livsstils-böcker och  modeböcker (:








020108 - funderingar

image168

Vad gör man när man upptäcker att livet inte innehåller något roligt längre?

010208 - springtime

image167
Jag lägntar efter bara ben och snygga sandaler, gärna från net-a-porter.com.

1. Svarta lack-drömmar från Chloé.
2. Gröna sandaler från Marni

Det känns som vår just nu. I alla fall här nere i söder! För när är det vår? När fåglarna kvittrar? När det växer i rabatterna? För jag har sett knoppar i jorden och väcks av fågelsång varje morgon.

Jag inbillar mig självklart!
Men när man önskar efter något så mycket som jag önskar efter lite värme, kanske det blir så?


RSS 2.0