300108 - DIYOW

image166

Gör American Apparel en Forever 21? Ser ut som det! Jag vet inte vad jag tycker om företag som gör näst intill identiska ripp-offs. Varför inte en egen design på ett liknande plagg?

 

Vad tycker ni?


300108- Valenino

image165image164

Favoritplagg från våren hos Valentino

1. Den blommiga koftan är ju helt underbar! Utstrålar sommar och romantik. Ett plagg som gör en outfit till ett konstverk.

2. I kollektionen dominerar blommorna, i alla möjliga former. Den svarta eleganta klänningen tilltalar mig mycket. Den blomsterbeklädda kjolen, det transparanta tyget och det nästan slarvigt fästa skärpet.

3. Klänningen till höger är en pärla, Storblommigt skall det v ara. Men småblommigt funkar lika bra(: Jag sitter och funderar på mönsterkonstruktionen i klänningen, knepigt med den sneda skärningen. Men ack så läcker! Hatten fick följa med, för den är ju så ball! Jag ska börja använda hatt som de där föråldrade prinsessorna här i norden. Jag & Lilian!
300108- godnatt världen.

image163

Jag vill ha en etno-inpererad sjal att hänga runt halsen i vår. Gärna från Wunderkind :)290108 - Dagen i bilder

image162

Nu är det snart dags för att skicka in ansökningar till de skolor man vill gå på, har så smått börjat göra lite modeskisser. Gör jag någon varje dag har jag många att välja mellan i slutändan. Den fula blomman var resultatet av ett missöde med penseln.

 

 

Annars har jag bara sökt skolor, sökt jobb i Oslo och sökt lägenheter i Oslo! Nu har jag träsmak i röven. Fast jag sitter inte på en trästol.. ja nivet vad jag menar!
290108 - rumpan bar

 

image161

Tyllkjol : Dolce & Gabbana dolcegabbana.it

Body:  Stella McCartney

 

I vår är det mycket transparent som gäller! Kolen från Dolce & Gabbana gör sig fint ihop med bodyn fån Stella. Men hade jag vågat gå på stan med bar rumpa?  Det är ju som att gå i underkläderna.  Men på stranden är man inte rädd för att visa lite hud, inte heller att visa mycket hud! Det handlar helt enkelt om att vara på rätt eller fel plats. Men jag tror det är dags att tänja på reglerna


 


290108 - Pushing Daisies

image160
Min nya förälskelse är serien Pushing Daisies! Inte bara i huvudrollstagaren Ned utan i hela serien! Det handlar om söta Ned (The Pie Maker ) som kan väcka folk från det döda genom att nudda vid dem. Dock bara för en minut! För innan minten är slut måste han röra vid kroppen igen och personen blir då död för alltid. Om han inte gör detta innan minuten är över, faller någon annan ner död istället. När Ned står öga mot öga med sin barnoms kärlek som blivit mördad väljer han att låta henne leva och någon annan dör i hennes ställe.. Men de kan aldrig röra varann, för då försvinner livet ur henne för alltid.


Gillar ni filmen Amélie från Montmartre, så kommer ni älska den söta serien.

Jag älskar allt som har mer paj att göra. Filmen Waitress från 2007 är underbart. Och sättet de illustrerar när Jenna bakar pajer, får det att vattnas i munnen. Samma sak i Pushing Daisies!

Mer paj åt folket!


280108 - Kjolmönster

 

Många bloggar skriver om snygga höga utställda kjolar som synts på catwalken i vinter.

Här är ett enkelt sätt att göra en egen kjol efter tycke och smak!

 

378221-159

 

Helcirkelkjol

Mått: ( utgå från dina egna mått)
Midjevidd: 70+2=72
Kjollängd: 50
uträkning midjevidd: 72-3=69 cm, sen delar du 69 på 6. 1/6 = 11.5 cm

1. Rita en rak linje, denna blir senare linje A och B
2. Rita en vinkelrät linje från mitten av linje A+B, Den nya linjen kallar jag C
3. Mät 11,5 cm från mittpunkten ut på alla tre linjer. (se bild) Jag färglägger punkterna BLÅ, RÖD och GRÖN.
4. Mät ut kjollängden från punkt BLÅ, RÖD och GRÖN
5. Sammanbind punkterna BLÅ, RÖD och GRÖN och forma midjeviddslinje.
6. Forma kjolens nederkant.

Linning:
Linning gör du enklast genom att göra en  rektangulär mönsterdel som har samma mått som midjevidden. Dubbla det mått du vill ha på linningens höjd och vändsy ihop kjolen och linningen. Enklast är det med en dragkedja bak.

Hur mycket det ?står ut? beror helt på vad för tyg du väljer. Ju ?hårdare? tyg du väljer, ju mer vidd på kjolen.


270108 -Fashion Babylon

Bilden ?http://ecx.images-amazon.com/images/I/51QB2FK76JL._SS500_.jpg? kan inte visas, då den innehåller fel.


Gårdagsen köp!
Någon som läst den?

260108 - firefox VS explorer

Att skapa en layout på blogg.se är inte det lättaste, det blir aldrig likadant i både expolorer och i firefox.. Jag som använder firefox utgår ju från den, men det är ju inte roligt när bloggen ser helt fucked up ut i explorer..

får väll försöka tills jag hittar en lösning!

Använder många Internet Expolorer längre?

240108- BRIS HJÄRTA Reebok

Reebok samarbetar med BRIS

Bilden ?http://re3.mm-a2.yimg.com/image/2212916311? kan inte visas, då den innehåller fel.

Sportmärket har tagit fram en särskild skokollektion tillsammans med BRIS där fem
procent av försäljningen av de tre skomodellerna oavkortat går till organisationen.


Sånt här älskar jag!

220108 - högskolepoäng

 

Bilden ?http://www.santarosa.edu/instruction/instructional_departments/consumer-and-family-studies/fashion-studies/images/fs-collage.jpg? kan inte visas, då den innehåller fel.

 

Snart är det dags att börja söka in till de skolor man vill gå på i höst. För oss som är in to fashion and design är läget lite annorlunda när det gäller intagning. Här ska det göras en massa intagningsprover där man ska visa sina färdigheter inom modeteckning, sömnad, mönsterkonstruktion m,m. Dessa arbetsprover varierar ganska mycket och man måste verkligen lägga mycket tid på dem. Vissa skolor har redan släppt sina intagningsprover, vissa har alltid samma  och vissa släpper sina i vår.  Så man får planera vilka skolor man vill söka, och göra intagningsproverna i rätt ordning.  Här kommer lite skolor jag ska söka till:


Beckmans Designhögskola ? Stockholm

En av Sveriges bästa designutbildningar. Här söker jag bara in som ett prov, för att se hur svåra intagningsproven är. Hit söker folk i 5 år utan att komma in. Så, jag räknar inte med att göra det (:

 

Nordisk designskola ? Borås

1 årig grundläggande utbildning. Mycket praktiskt och mycket eget arbete. En väldigt intensiv utbildning som jag tror skulle vara en bra grund för att sedan komma in på en längre högskoleutbildning.

 

Textilhögskolan ? Borås

Utbildningar:
modedesign

Fristående kurser:

Det ansvarsfulla modeföretaget
Digital modeskiss


Tillskärarakademin- Stockholm
Här finns en ettårig kurs som inköpsassistent.

 

Vilda skolor ska ni söka in till i höst?


210108 - Give me black

image142
Bild: vogue.fr
Ett mästervärk.
 I vår vill jag dansa längs Paris gator tillsammans med ett par YSL och en dröm från Marni.

210108 - För sent för illustrator

378221-129

Klockan är för mycket, jag borde sova!

Men ibland hamnar jag i någon sorts skapartrans. Jag har en idé, känner mig inspirerad och vips har jag suttit i 5 timmar utan att lämna varken datorn eller mina bildhanteringsprogram. Men nu är jag utmattad (:

Det jag suttit och arbetat med är en modeskiss av mig själv. Jag tänkte ha det som en slags grund när jag gör plaggskisser.

Jag utgick från en bild på mig själv, så kom inte och säg att figuren är oproportionerlig eller har korta ben. DAMNE YOU! : P

...Lägg märke till att jag nästan är naken! HAHA..

Man slipper skissa upp en docka varje gång och ser samtidigt plagget mer levande om man gör det på en docka.

Illustrator börjar ge sig, känns som jag börjar få grepp om det. I framtiden ska jag gå kurser har jag tänkt, men ju bättre förberedd man är desto bättre 
Godnatt
200108 - Aprikos med mjölk

image128

200108 - puderjacka

image127
Bild: brownsfashion.com

See by chloé gör alltid kollektioner som faller mig i smaken. Då Chloé varierar ganska häftigt så håller See by Chloé alltid samma härliga stil med inslag av bohem och romantik. Denna skinnjacka skulle jag matcha till en blommig klänning och en ljus läder färgad axelremsväska. Vilken dröm.

200108 - grönt hår

image126
Idag blev det byte av hårfärg.

Från råttblond med sommarblond gräslig utväxt till mellanbrun/mörkblond. Jag hade gått och sugit på den karamellen ett bra tag och bestämde mig hastigt att göra det. Ombyte förnöjer brukar det väll heta!

Dock blev mina toppar en aning gröna, detta beror på saknat rött pigment och skadat hår. Men det löser jag snabbt med ett färgshampo eller guldtoning.

Men vad gör det, just nu jobbar jag på ett lager(: haha.
Temporärt !! Jag upprepar: TEMPORÄRT !

Tror jag ska testa Bumble and Bumbles färgshampo. Låter lovande!

Är Bumble and Bumble bra?170108 - Modevisning & Music

image125

Idag fick jag en inbjudan till hunkeydorys modevisning den 31a på Berns. Funderar på att åka! Älskar märket och vore kul med en stockholmstripp.  Får se! Samma dag har vi även planer att åka till Göteborg för att se Justice!

Svårt val..150108 - Sy-cravings

image123

När allt pluggande och stress över uppskrivningen snart är över ska jag äntligen få djupa ner i min nyinköpta mönsterkonstruktionsbok och sy en festkjol. Det ska vara en kjol med motveck i svart och mörkblått siden. Motvecken och det styvare tyget kommer göra effekten av att kjolen kommer få mer volym. Men lite mellanlägg och förstärkningar kommer nog att slinka in i konstruktionen. Längs linningen kommer jag sätta mina överblivna swaroskistenar. Någon nytta måste de ju göra J

Ska nog göra en likadan fast i ett superblommigt material!

Vad tycker ni?150108 - Shut up and drive

Bilden ?http://www.korkort.com/distanstest/elev/grafik/inloggning_elev.jpg? kan inte visas, då den innehåller fel.

Imorgon har jag uppskrivning. De senaste dagarna har jag läst om körkortstillstånd oh kultryck. Inte allt för roligt, efter 3:E gången när man läster körkortsboken är den inte så spännande längre. Men ska man lära sig något så.. Eftersom jag och en vän ska åka över till ganlandet i norr så fort vi blir klara med våra körkort så har vi lite stress på oss. Vi ska tjäna några papp och utforska nya marker. Det ska bli riktigt kul! Nej.. tillbaka till pluggandet..

130108 - Burberry Prorsum Pre-fall<3

image122
Bild: style.com

Den 18 december visade Christopher Bailey Burberrys pre-fall kollektion för 2008. Kollektionen följde burberrys signaturstil och därför tilltalade den mig mycket.  Siluetten på plaggen var  lösare nedtill med ett  åtsittande liv upptill.

 

Tygerna: Vackra lugna material med mycket lyster och struktur. Ylleblandningar. Kvinnliga och stiliga färger. I love it!

 

Helheten: Väldigt Burberry och väldigt chickt! Smickrande skärningar med markerad midja och korta slimmade jackor. Färgvalen får mig att nästan längta efter höst (nästan). Den mörkblå/gråa är underbar.120108 - Fair skin & röda läppar

image121
Bild: style.com

Jag älskar denna bild på Lindsay, bedårande vacker! Hennes hy har otrolig lyster och det är ett så fint samspel mellan hårfärg, hudton, ögonmake och de markerat röda läpparna! Lovely.  Nästa Partymake fore sure :)

 

Balancing Foundation Shiseido - sephora.com

Spectacular Liner Helena Rubinstein  Strawberrynet.com

Hydrabase Lipstick Chanel ? Strawberrynet.com110108 - Hälsodrycken Coca-cola

Diet Coke Plus vitaminsDiet Coke Plus antioxidants
Coca Cola Light, eller Diet coke som det annars heter har släppt två nya underliga "smaker". Det är cola light som innehåller vitaminer och en som inehåller antioxidanter. Ska läsk bli en hälsodryck? Vem försöker de lura?! I kalorisynpungt är självklart cola-light ett bättre alternativ men hälsosamt tycker jag aldrig sötningsmedelsdrickor kommer bli. Knasigt? Jättebra? Köper du idén?

100108 - Konstnärligt

 

image118
Bild: style.com

 

Jag blir glad av färger, Ännu gladare blir jag av denna trend! Härligt konstnärligt, spejsat och knasigt! Färglada plagg i lätta material. Jatack! Den duvblåa färgen hos Marnis klänning gör mig knäsvag! Hett hett

Klänning Buvblå/svart/vit ? Marni ? brownsfashion.com

Klänning färgkladd - YSL brownsfashion.com

Armband  - Marni brownsfashion.com


100108 - Tråkig dag

image117

Dagen idag har gått snabbt. Jag hade körlektion tidigt, efter det pluggade jag på teorin i några timmar i väntan på att Anna, min textilhuset-syster som skulle bli klar i skolan. Vi möttes över en te och där jag skulle överlåta mitt mobila bredband till henne. Fick agera datanörd och lära henne om pinkoder och nätverksanslutningar! Några timmar och flera samtal senare så (tror jag ) har hon fått det att funka.

 

Nu har jag uppskrivning på onsdag, och jag ska plugga som en idiot. Finns inte en chans att jag ska kugga. Eftersom jag har planer på att lämna min hemort så vill jag ha klart det så fort som möjligt.


Annars har det varit en ganska tråkig dag hitintills. Fast nu sitter jag och letar upp alla intagningar och arbetsprover som skall göras till de designskolor jag ska söka i höst. Blir mycket inspirerad och vill börja på en gång! Jag längtar efter att plugga!

 


090108 - Ad fight

image115

Gucci cruise : Fotografen och modellerna har gjort ett bra jobb, men motiven? Väskan? Detaljerna? Jag köper det inte! Ser ut som en billig ripp-off från Wedins.2/5


Prada S/S :  Bedårande vacker tjej, häftig sminkning och en härlig färgsättning på bilden. Väskan är mycket snygg och hela annonsen tilltalar mig mycket. Något jag hade skippat är kanske halsbandet.4/5


070108 - blogg uppdateringar på G

 

image104
Nu är mitt internet igång! Äntligen! Just nu sitter jag och dricker nypressad lemonad samtidigt som jag pysslar lite i Photoshop och dreamweaver.. Ni får snart se vad det blir av det hela

 


RSS 2.0